lördag, juli 10, 2010

Ny roman av Umberto Eco på väg

Enligt booksblog.it skall det komma en ny roman av Umberto Eco i höst. Än så länge tycks det inte finnas så mycket information om den, men titeln verkar i alla fall att bli Il Cimitero di Praga (ungefär Kyrkogården i Prag) och det kommer att vara en agentroman som utspelas i 1800-talets Prag.

Det är nu sex år sedan Ecos senaste roman, La misteriosa fiamma della regina Loana (2004, sv. Drottning Loanas mystiska eld) kom ut så den nya är helt klart efterlängtad. Kanske än mer så eftersom den (om man får tro italienska bok- och kulturbloggar) verkar vara mer i samma stil som Il nome della rosa (Rosens namn) och Il pendolo di Foucault (Foucaults pendel), full av konspirationer och mystiska händelser. Förhoppningsvis så kommer det mer information om den efter sommaren.

(klicka på titlarna för att köpa på Bokus)

2 kommentarer:

  1. Jag kämpade på med Rosens namn jätte länge innan jag var tvungen att lägga den ifrån mig. Det jag hade störst problem med var alla latinska fraser som dök upp här och var. Även om jag kan italienska så räcker det inte för att kunna ta till sig hela handlingen.

    Tyvärr.

    SvaraRadera
  2. Jag hade nog mest problem med den tyska som dök upp med jämna mellanrum. Men jag erkänner att jag skummade igenom allt på latin/franska/tyska. ;)

    SvaraRadera